Biosecurity

Bacteriastove

De Bacteriastove is een professionele incubator het apparaat kan zowel koelen als verwarmen. de basis hiervoor is een thermo-elektrische halfgeleider ( Peltier-element ) Daarmee kan de Bacteriastove tot ca. 18-25 graden Celsius onder de omgevingstemperatuur afkoelen en tot op 60 graden Celsius verwarmen. Met een digitale thermostaat kan de temperatuur op de gewenste waarde worden ingesteld. de toegepaste techniek maakt het mogelijk de temperatuur in te stellen over een bereik van ca. 5 tot 60 graden Celsius. De behuizing is van een speciale kunststof en is goed isolerend. De Bacteriastove kan tevens in de auto aangesloten worden door de bijgeleverde kabel met sigaretten aanstekeraansluiting

Plaatsing: Hoewel de Bacteriastove over een goede isolatie beschikt, zijn schommelingen in de omgevings- temperatuur toch van invloed op de temperatuur binnenin. Zet de Bacteriastove daarom op een droge plek, waar een zo constant mogelijke temperatuur heerst. Beslist niet in het directe zonlicht plaatsen.

Instellen: De Bacteriastove beschikt over een geïntegreerde transformator, zodat het direct op het lichtnet kan worden aangesloten. Met een speciaal hulpstuk kan het ook in de auto worden gebruikt, via de sigaretten aansteker (12V DC). Aan de achterzijde van de Bacteriastove zijn de stroomaansluitingen. De kabel met eurostekker komt in de met „AC 230V“ gemarkeerde aansluiting. De kabel met sigarettenaansteker aansluiting komt, indien gewenst, in de met „DC 12V“ gemarkeerde aansluiting. Als u de Bacteriastove op 230V aansluit, controleert u dan altijd eerst even of de schakelaar aan de achterzijde wel op AC staat. Voor het bedrijf met 12V stelt u de schakelaar aan de achterzijde op DC.

Binnenverlichting – Druk de rechter toets LIGHT om de binnenverlichting in te schakelen
Aan/Uit toets – via de ON/OFF toets links van het display kan de Bacteriastove in- en uitgeschakeld worden. MUTE functie – Aan de achterzijde kan de bovenste schakelaar tussen MUTE en NORMAL worden gezet. Bij MUTE draaien de ventilatoren langzamer en het apparaat werkt zachter. Bij gebruik bacteriedruk meting ventilator uit zetten

Instellen van de temperatuur op 35°C:
Voer de temperatuurinstelling met de twee toetsen UP en DOWN rechts van het display uit. Met UP kunt u de temperatuur naar boven corrigeren, met DOWN naar beneden. Direct na de instelling schakelt het display om en toont de actuele temperatuur. De temperatuurinstelling wordt opgeslagen en blijft ook bij een stroomuitval behouden.

Afmeting buitenkant : 33×30×45, Afmeting binnenkant : 27×22×37, gewicht : 7,1 kg, Werkspanning : 230 V~ 50/60 Hz, Schakelstroom : max. 10 A, Stroomverbruik 230 W : ca. 60 W, Stroomverbruik 12 V : ca. 55 W

Total Count media slide & Swab Set

Koi Biosecurity Total Count media slide
(bekleed met kweekmedium) voor de kwantitatieve microbiële detectie. De Koi Biosecurity Total count media slide is omhuld met een droog kweekmedium en bedekt door een stof. De stof zorgt voor een perfecte absorptie van de toegepaste monsteroplossing. Een transparante afdekfolie vermijdt de ongewenste besmetting met micro-organismen in de lucht.

Algemene informatie: Het kiemgetal geeft het aantal kolonievormende eenheden (CFU) aan. Het bacteriële kiemgetal is een indicator voor de microbiële status van de productie- en milieuomstandigheden.

Werkwijze Watermonster nemen: Nodig 1 potje. Het potje moet goed schoon gespoeld zijn. Gebruik bij voorkeur een steriel potje. Neem wat schraapsel inclusief water van de vijverwand of quarantaine systeem (± 20 ml) Sluit het potje en schrijf op het potje de datum en je naam. Het potje dient binnen 24 uur na bemonstering donker en koel te worden aangeleverd bij de dealer.

Bereiding Total Count media slide: Voor de bepaling van het totaal aantal CFU in watermonsters.
Nodig: 1 Swap Tube en 1 Total Count media slide. Open de aluminium folie zak met een schaar, neem 1 Total Count media slide uit de aluminium folie zak. Schrijf op de achterkant de naam van de klant, water vijver/quarantaine. Draai de Swab Tube los en schut de vloeistof van de Swab. De goed uitgeschudde Swap dompelen in watermonster (potje) daarna terug plaatsen in de Tube met vloeistof even laten staan en vervolgens 20 seconden licht schudden. Open transparante afdekfolie van de media slide, Open het klepje van de Swab Tube en druppel een paar druppels (± 1 ml ) van het watermonster op de media slide. Plaatst de transparante afdekfolie terug en wrijf deze aan tot dat er geen lucht meer tussen zit. Plaats Total Count media slide in de Bacteriastove

Ook verkrijgbaar in:
E. colli Media Slide & Swab set
Enterobacteria – Salmonella Media Slide & Swab set
Staphylococcen Media Slide & Swab set

Bacteriastove: Instellen op 35° C

Resultaten: Stel na 24 uur de bacteriedruk vast. Classificeren van resultaten volgens de referentiekaart.

Bewaren: Ongebruikte Koi Biosecurity Total Count media kaarten in de oorspronkelijke folie zak terug stoppen en sluit de opening met een clip. Bewaren bij 2 – 15 ° C (34 – 59 ° F)
Gebruik de Koi Biosecurity Total Count media kaarten uit de geopende folie zak binnen 12 maanden. Bevlekte of bevuilde medium vellen moet worden weggegooid.

Virkon® S

Het Zuiveren van het water van Koi vijvers met Virkon S®