Toevoegingen

Fusion Clay

De ongeëvenaarde positieve uitwerking van Japanse mudponds op Koi moge bekend zijn. House of Kata haalt speciaal hiervoor de kwaliteit van de Japanse mudponds naar uw vijver. De invloed van Kata Fusion Clay

op de kleuren van uw Koi is groot. De kleur van de Koi is voornamelijk genetisch bepaald maar de pigmentcellen worden mede door voer en de waterkwaliteit gestimuleerd.  Fusion Clay is een montmorilloniet kleimengsel dat meer dan 65 mineralen en sporenelementen bevat. Mineralen en spoorelementen die nodig zijn voor een optimale gezondheid en ontwikkeling van vissen en bacteriën en die bovendien zorgen voor helder en gezond water. Met afstand de beste en meeste natuurlijke waterverbeteraar voor uw vijver!
De Fusion Clay is speciaal ontwikkeld om te gebruiken bij trommelfilters, deze zullen niet overmatig gaan spoelen en ook leidingen kunnen niet dicht slibben. Uiteraard kunt u ook van alle voordelen gebruik maken indien u geen trommelfilter heeft.

Gebruik: Meng de Fusion Clay

 in een emmer met vijverwater. Goed roeren en laat dit 10 minuten staan, dan weer goed roeren en verdeel het over uw vijver. 

Dosering: Wekelijks boven de 12 °C, een afgestreken scheplepeltje (ongeveer 25 gram) per 4 m3 vijverwater. In de winter onder de 12 °C en tot 6 °C is een afgestreken scheplepeltje per 8 m3 voldoende.

1 kg is goed voor 50.000 liter vijverwater

Vitamine C

vitaminec


Jonge Nishikigoi (Fry) hebben vitamines niet alleen nodig om gezond te blijven, maar ook voor de groei en het herstellende vermogen van het lichaam. Verder zijn ze heel belangrijk voor de vorming van enzymen, stoffen die een grote rol spelen bij de stofwisseling in het lichaam. Zonder enzymen vindt er geen stofwisseling plaats en zijn verbranding en levering van energie niet mogelijk. Mocht u zelf kleine Nishikigoi opkweken in bijvoorbeeld een quarantaine voorziening is de toevoeging van vitamine C een aanrader. Volwassen Nishikigoi krijgen meer dan voldoende vitamine C binnen met de dagelijkse voeding en zij zijn in staat om naar behoefte glucose om te zetten naar vitamine. Een supplement is dan ook overbodig. Er zijn twee soorten vitamines: de water oplosbare en de vet oplosbare vitamines. De in vet oplosbare vitamines zitten voornamelijk in vette voedingsmiddelen en kunnen door de lichaamscellen worden opgenomen en opgeslagen. De in water oplosbare vitamines, die vooral in het vocht van voedingsmiddelen zitten, kunnen niet worden opgeslagen en moeten dus dagelijks worden aangevuld. Vitamine C is een in water oplosbare vitamine.

Vitamine C is een van de allerbelangrijkste microvoedingstoffen. Behalve als een sterke antioxidant (beschermer van weefsels), is deze stof ook van belang bij diverse stofwisselingsprocessen en bij het afvoeren van gifstoffen uit het lichaam van de Nishikigoi. Vitamine C is essentieel voor de vorming van collageen, belangrijk voor huid en voor herstel van weefsels en skelet. Het verhoogt de opname van ijzer en versterkt het immuunsysteem. Verder speelt vitamine C een essentiële rol bij het instant houden en bevorderen van de weerstand tegen infecties en ontstekingen.

Vitamine C tekort Een tekort aan vitamine C kan leiden tot vergroeiing van de rug, slechte wondgenezing, gestoorde botvorming, gewrichtsontstekingen, ontstekingen en een algemeen verminderde weerstand. Gebrek verschijnselen: Vervorming van de kieuwen, verkromming van de rug, slechte wondgenezing, infecties, ontstekingen en verhoogde vatbaarheid voor ziektes.

Fishvit

Naast goede voeding geeft u uw Koi het best een energie boost met Fishvit van House of Kata. Fishvit is een zeer effectief voedingssupplement. Om de Koi goed de winterperiode in te laten gaan kunt u Fishvit tot in het late najaar aan het voer toevoegen. Na de winterperiode start u in het voorjaar weer met Fishvit, het draagt bij aan herstel van de conditie en verhoogd de weerstand van uw Koi. Daarnaast heeft Fishvit een gunstige invloed op de kleuren en huidkwaliteit van de Koi.Ideaal te gebruiken tijdens of na een periode van ziekte, quarantaine of transport. Fishvit bevat alle broodnodige vitaminen van het B complex en vitamine C, Het bevat een hoge concentratie aan ijzer, folic-acid en andere essentiële vetzuren, die de Koi zelf onvoldoende kan aanmaken. Het vitamine preparaat heeft als voordeel dat het snel door het lichaam wordt opgenomen. Fishvit is bovendien door de zoete smaak een ware lekkernij voor de Koi.

Toepassing: Spray Fishvit gelijkmatig over het voer. Maak niet meer klaar dan de dagelijkse hoeveelheid voer. Gebruiksadvies: 5 dagen achter elkaar. Naast de toepassing op pellets is het ook goed te gebruiken bij Pasta voer. Diverse vitamines o.a: Vit B1, Vit B2, Vit B3, Vit B6,Vit B9, Vit B12, Vit C, Biotine, Carnitine.

Vitamine B1. Haalt energie uit de koolhydraten.

Vitamine B2. Vitamine B2 of Riboflavine is de stressvitamine. Het zorgt er voor dat de Koi situaties die stress kunnen veroorzaken beter aankan. Ondersteunt ook de opbouw van spieren en slijmhuid. Zorgt voor de afbraak van koolhydraat, eiwitten en vetten.

Vitamine B3. Helpt bij de energieproductie en bevordert de werking van het zenuwstelsel.

Vitamine B6. Vitamine B6 of Pyridoxine zorgt samen met vitamine B11 en B12 voor de opname van ijzer door het lichaam en deze vitamine is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Deze drie vitaminen zorgen ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het aminozuurmetabolisme. Daarbij met name weerstand verhogend.

Vitamine B12. Vitamine B12 of Cobalamine zorgt samen met vitamine B6 en B11 voor de opname van ijzer door het lichaam en het is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Een tekort aan deze vitaminen kan leiden tot bloedarmoede. Deze drie vitaminen zorgen ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het aminozuur metabolisme. Daarbij met name energie opwekkend.

Carnitine. Carnitine levert een bijdrage aan de versterking van een verzwakt immuunsysteem.

Biotine. Deze vitamine speelt een rol in de energieproductie speelt een belangrijke rol bij de vet- en suikerstofwisseling en de productie van vetzuren. Ook is biotine van belang voor een gezonde huid.

Koninginnegelei

Productfotografie, House of Kata, Gerrit Arends.


Koninginnegelei is een kliersecretie van de werkbij die tot voedsel dient van een- en tweedaagse werksterlarven, van koninginnen larven en van volwassen koninginnen. Koninginnegelei wordt geoogst uit de moercellen als de koninginnen larven 2 tot 3 dagen oud zijn. Per cel kan 110 tot 210 mg. brij gewonnen worden. De productie van koninginnenbrij stoelt op intensieve moerteelt.

Alle larven krijgen de eerste dagen hetzelfde voedsel. Na een aantal dagen krijgen de bijen die voorbestemd zijn om werkster te worden een mindere kwaliteit voedsel, maar de toekomstige koninginnen blijven gevoed worden met het gelei. Een werkster zal maar zes weken leven, terwijl de koningin vier jaar oud zal worden. Een koningin wordt ongeveer de helft groter dan een werkster en de koningin zal ook eerder klaar zijn met haar lichamelijke ontwikkeling.

Koniginnegelei

Dit geeft aan hoe krachtig koninginnengelei is. Gebruik bij onze vissen en Nishikigoi. Omwille van zijn samenstelling is Koninginnegelei een waardevol product. Koninginnegelei bevordert het weerstandsvermogen en bespoedigt het herstel. Toegepast op vissen en Nishikigoi kan u het zien als een middel wat de stressgevoeligheid verminderd. Ideaal te mengen met korrel of pastavoer.

Ingredienten:  100 mg Koninginnegelei, 125 mg Pollen, Gelatine