Toevoegingen

Vitamine C

vitaminec

Jonge Nishikigoi (Fry) hebben vitamines niet alleen nodig om gezond te blijven, maar ook voor de groei en het herstellende vermogen van het lichaam. Verder zijn ze heel belangrijk voor de vorming van enzymen, stoffen die een grote rol spelen bij de stofwisseling in het lichaam. Zonder enzymen vindt er geen stofwisseling plaats en zijn verbranding en levering van energie niet mogelijk. 

Mocht u zelf kleine Nishikigoi opkweken in bijvoorbeeld een quarantaine voorziening is de toevoeging van vitamine C een aanrader. 

Vitamine C tekort Een tekort aan vitamine C kan leiden tot vergroeiing van de rug, slechte wondgenezing, gestoorde botvorming, gewrichtsontstekingen, ontstekingen en een algemeen verminderde weerstand. Gebrek verschijnselen: Vervorming van de kieuwen, verkromming van de rug, slechte wondgenezing, infecties, ontstekingen en verhoogde vatbaarheid voor ziektes.

Fishvit

Een zeer effectief voedingssupplement. Om de Koi goed de winterperiode in te laten gaan kunt u Fishvit tot in het late najaar aan het voer toevoegen. 

Na de winterperiode start u in het voorjaar weer met Fishvit, het kan bijdragen aan herstel. Daarnaast heeft Fishvit een gunstige invloed op de kleuren en huidkwaliteit van de Koi. Ideaal te gebruiken tijdens of na een periode van ziekte, quarantaine of transport. Fishvit bevat alle broodnodige vitaminen van het B-complex en vitamine C, Het bevat een hoge concentratie aan ijzer, folic-acid en andere essentiële vetzuren, die de Koi zelf onvoldoende kan aanmaken. Het vitaminepreparaat heeft als voordeel dat het snel door het lichaam wordt opgenomen. Fishvit is bovendien door de zoete smaak een ware lekkernij voor de Koi.

Toepassing: Spray Fishvit gelijkmatig over het voer. Maak niet meer klaar dan de dagelijkse hoeveelheid voer. Gebruiksadvies: 5 dagen achter elkaar. Naast de toepassing op pellets is het ook goed te gebruiken bij Pasta voer. Diverse vitamines o.a: Vit B1, Vit B2, Vit B3, Vit B6, Vit B9, Vit B12, Vit C, Biotine, Carnitine.

Koninginnegelei

Koninginnegelei is een kliersecretie van de werkbij die tot voedsel dient van een- en tweedaagse werksterlarven, van koninginnen larven en van volwassen koninginnen. Koninginnegelei wordt geoogst uit de moercellen als de koninginnen larven 2 tot 3 dagen oud zijn. Per cel kan 110 tot 210 mg. Brij gewonnen worden. De productie van koninginnenbrij stoelt op intensieve moerteelt.

Productfotografie, House of Kata, Gerrit Arends.

Alle larven krijgen de eerste dagen hetzelfde voedsel. Na een aantal dagen krijgen de bijen die voorbestemd zijn om werkster te worden een mindere kwaliteit voedsel, maar de toekomstige koninginnen blijven gevoed worden met de gelei. Een werkster zal maar zes weken leven, terwijl de koningin vier jaar oud zal worden. Een koningin wordt ongeveer de helft groter dan een werkster en de koningin zal ook eerder klaar zijn met haar lichamelijke ontwikkeling.

Dit geeft aan hoe krachtig koninginnengelei is. Gebruik bij onze vissen en Nishikigoi. Omwille van zijn samenstelling is Koninginnegelei een waardevol product. Koninginnegelei kan het weerstandsvermogen en herstel bespoedigen. Ideaal te mengen met korrel of pastavoer.

Ingredienten: 100 mg Koninginnegelei, 125 mg Pollen, Gelatine