Dagelijks menu

Baby Food

Compleet startervoer voor uw jonge vijvervissen en eenjarige Koi (Tosai). Geef uw Tosai Koi het eerste jaar een goede start met Baby Food van House of Kata. In deze fase van het leven wordt het lichaam belangrijk verder gevormd, de ruggengraat en kieuwen ontwikkelen zich afhankelijk van de toegediende voedingstoffen.  Voor een goede groei en ontwikkeling van een jonge Nishikigoi.(Japans voor veelkleurige Koi) bevat het voer een hoog eiwitpercentage. Het evenwichtige gehalte aan natuurlijke mineralen, sporenelementen en toegevoegde vitaminen kan de afweerkrachten en de vitaliteit van de Nishikigoi verbeteren. 

babyfood

En zo kan uw Tosai uitgroeien tot een gezonde en evenwichtige Nisai (tweejarige Koi)

Wij adviseren de volgende percentages voer aan te houden voor uw Nishikigoi om een optimale groei en ontwikkeling van zowel organen als een sterk bottenstelsel te verkrijgen. Deze percentages berekent u van het lichaamsgewicht van uw Nishikigoi: Tosai: 7 procent voer, Nisai: 3 procent voer, Sansai en ouder afhankelijk van het gewicht: 0.5 tot 1 procent voer. Vanaf 20 graden Celcius werkt het darmstelsel en dus de spijsvertering, optimaal! Met deze temperatuur kunt u verantwoord maximaal voeren.

Omdat jonge Nishikigoi kortere darmen hebben, presteert de spijsvertering bij dezelfde wateromstandigheden minder dan die van grotere vissen, terwijl ze juist meer voedsel moet verwerken. Wij adviseren om vaker te voeren in kleinere hoeveelheden dan bij volwassen Nishikigoi. Bovendien leidt overmatig voeren tot watervervuiling omdat het voer niet voldoende verteerd kan worden door de darmen van de vis. 

Onze stelling is: voer de Koi echter niet meer dan ze in circa 5 minuten opeten.  Voeren: vanaf 8 graden watertemperatuur

Samenstelling: Carotenoïden, Spirulina, Paprika, Krill, Vismeel, Kleimineralen Analytische bestanddelen: Eiwit 55%, Ruwe vetten 15%, As 9%, Koolhydraten 10%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 21.000 l.E/kg, Vitamine B3 1500 l.E/kg, Vitamine E 200 mg/kg, Vitamine C 140 mg/kg.

Niet geschikt voor Herkauwers.


Basic Maintenance

maintenance

Is een ideaal Mix /onderhoudsvoer voor vijvervissen dat alle essentiële bouwstenen in zich heeft. Het bevat de kwaliteits ingrediënten die nodig zijn voor de dagelijkse voeding van Nishikigoi. De met zorg geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatieve voeding, die het water niet vertroebelt. De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit 

Door de toevoeging van de klei mineralen aan het voer kan toxine uit het lichaam verwijderen en de spijsvertering verbeteren. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Uw vissen zullen verhoogde eetlust en kracht tonen. 

Dit voer kan op zichzelf gebruikt worden, maar is een ideaal mengvoer biedt het beste resultaat in combinatie met House of Kata Quatro Color dat extra kleurversterkers in zich heeft. 

Voerperiode: april, mei, juni, juli augustus, september, oktober. Voeren vanaf 8 graden watertemperatuur.

Korrel: 4,5 mm ook verkrijgbaar in 3 mm

Wanneer uw vissen in winterperiode door de lage watertemperatuur onderin de vijver blijven voer dan na gelang de behoefte van uw Nishikigoi. Stap dan wel over op Balance Sinking of Wheat Germ van House of Kata.

Samenstelling: Carotenoïden, Astaxanthine, Spirulina, Paprika, Krill, Witvismeel, Kleimineralen. Analytische bestanddelen: Koolhydraten 45%, Eiwit 33%, As 7%, Ruwe vetten 7%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 I. E/kg, Vitamine B3 1500 I.E/kg, Vitamine E 150 mg/kg, Vitamine C 140 mg/kg. 

Niet geschikt voor Herkauwers.


Kisetsu

Kisetsu

kisetsu-1

Compleet uitgebalanceerd drijvend voer voor vijvervissen dagelijks te gebruiken. De hoogwaardige grondstoffen zoals vismeel, krill en visolie zijn afgestemd op de behoefte van de Koi. Ter ondersteuning verrijkt met vitaminen en natuurlijke mineralen dit kan de gezondheid ondersteunen. De hoge verteerbaarheid kan de vitaliteit en het weerstandsvermogen ondersteunen. Daarnaast geeft Spirulina diepe en intense kleuren. 

Korrel: 4,5 mm 

Voeren vanaf 8 graden watertemperatuur.

Samenstelling: Spirulina, Krill, Vismeel, Visolie, Klei mineralen. Analytische bestanddelen: Eiwit proteïnen 34%, Koolhydraten 30%, As 6%, Ruwe Vetten 4%, Ruwe Celstof 3%, Vezel 2%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 IE/kg, Vitamine D3 1300 IE/kg, Vitamine E 130 mg/kg, Vitamine C 100 mg/kg. 

Niet geschikt voor Herkauwers.


groei-koivoer.png

Grower

Een voedingrijk drijvend voer verrijkt met, o.a. vitamine E,C en diverse vitamine B. Vanaf het late voorjaar tot en met het vroege najaar wanneer de watertemperatuur hoger is, is ook de stofwisseling van de Nishikigoi optimaal. Tijdens deze periode weet de Nishikigoi haar voedingstoffen optimaal om te zetten in groei, lichaamsgewicht, weerstand en gezondheid.  In deze periode kan de Nishikigoi zich optimaal ontwikkelen, zowel in kleur als formaat. Grower zorgt voor goede groeiresultaten.

Bijzonder geschikt voor jonge vissen. Naast de bevordering van groei, zorgt Grower ook voor de nodige verbetering in weerstand. Dat zorgt ervoor dat uw vissen gezonder kunnen leven. Door de hoogwaardige kwaliteit van de grondstoffen is het voer licht verteerbaar. Deze verteerbaarheid zorgt ook voor optimale opname van de voedingstoffen door het lichaam van de vis. Voor een optimale groei is het aan te raden meerder keren per dag te voeren. Het zal uw filter minder belasten.

Voerperiode: april, mei , juni, juli augustus, september,oktober.  Voeren vanaf 10 graden watertemperatuur.

Samenstelling: Carotenoïden, Krill, Witvismeel, Tarwekiemen, Montmorilloniet klei. Analytische bestanddelen: Eiwit proteïnen 38%, Koolhydraten 34%, As 8,5%, Ruwe vetten 9%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 I.E/kg, Vitamine B3 1500 I.E/kg, Vitamine E 130 mg/kg, Vitamine C 120 mg/kg.