Dagelijks menu

 ( Nieuw ) High Growth Sinking

highgrow-sinking-1

High Growth Sinking is een speciaal ontwikkeld voer voor optimale groei van uw Koi. De uitgekiende mix van grondstoffen  maakt dit voer licht verteerbaar en haalt het maximale qua groei in uw Koi naar boven. High Growth Sinking bestaat uit zinkende korrels. Het voer zakt snel naar de bodem, hierdoor kunnen de vissen weer hun natuurlijke foerageer gedrag gaan vertonen, door over de bodem op zoek te gaan naar eten. De vissen eten rustiger wat gepaard gaat met minder stress en voedselnijd. Derhalve zullen ook de wat schuwere vissen op deze manier aan hun behoefte kunnen voorzien.

NVWA geregistreerd NR 09149840NL

Voeren: vanaf 10 graden watertemperatuur.

Samenstelling: Carotenoïden, Vismeel, Tarwekiemen, Montmorilloniet klei. Analytische bestanddelen: Eiwit proteïnen 38%, Koolhydraten 34%, As 8,5%, Ruwe vetten 9%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 I.E/kg, Vitamine B3 1500 I.E/kg, Vitamine E 130 mg/kg, Vitamine C 120 mg/kg.

Korrel: 4,5 mm

High Growth 50/50 Floating & Sinking

highgrow-50-50 klein

4,5 mm, High Growth 50/50 Floating & Sinking is een speciaal ontwikkeld voer voor optimale groei van uw Koi. De uitgekiende mix van grondstoffen  maakt dit voer licht verteerbaar en haalt het maximale qua groei in uw Koi naar boven. High Growth 50/50 Floating & Sinking  is een mix van drijvende en zinkende korrels.
Het zinkende gedeelte zakt naar de bodem, hierdoor zullen sommige vissen hun natuurlijke foerageer gedrag gaan vertonen, door over de bodem op zoek te gaan naar eten. De vissen eten rustiger wat gepaard gaat met minder stress en voedselnijd. Derhalve zullen ook de wat schuwere vissen op deze manier aan hun behoefte kunnen voorzien. 

NVWA geregistreerd NR 09149840NL 

Voeren: vanaf 10 graden watertemperatuur.

Samenstelling: Carotenoïden, Vismeel, Tarwekiemen, Montmorilloniet klei. Analytische bestanddelen: Eiwit proteïnen 38%, Koolhydraten 34%, As 8,5%, Ruwe vetten 9%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 I.E/kg, Vitamine B3 1500 I.E/kg, Vitamine E 130 mg/kg, Vitamine C 120 mg/kg.

Baby Food

babyfood

Compleet startervoer voor uw jonge eenjarige Koi (Tosai). Geef uw Tosai Koi het eerste jaar een goede start met Baby Food van House of Kata. In deze fase van het leven worden essentiële organen in het lichaam verder gevormd en ontwikkeld, de ruggengraat en kieuwen ontwikkelen zich afhankelijk van de toegediende voedingstoffen.  Voor een goede groei en ontwikkeling van een jonge Nishikigoi.(Japans voor veelkleurige Koi) bevat het voer een hoog eiwitpercentage. Het evenwichtige gehalte aan natuurlijke mineralen, sporenelementen en toegevoegde vitaminen versterkt de afweerkrachten en de vitaliteit van de Nishikigoi. En zo kan uw Tosai uitgroeien tot een gezonde en evenwichtige Nisai (tweejarige Koi)

Wij adviseren de volgende percentages voer aan te houden voor uw Nishikigoi om een optimale groei en ontwikkeling van het zowel, de ingewanden als een sterk bottenstelsel te verkrijgen. Deze percentages berekent u van het lichaamsgewicht van uw Nishikigoi: Tosai: 7 procent voer, Nisai: 3 procent voer, Sansai en ouder afhankelijk van het gewicht: 0.5 tot 1 procent voer. Vanaf 20 graden Celcius werkt het darmstelsel en dus de spijsvertering, optimaal! Met deze temperatuur kunt u verantwoord maximaal voeren.

Omdat jonge Nishikigoi kortere darmen hebben, presteert de spijsvertering bij dezelfde wateromstandigheden minder dan die van grotere vissen, terwijl ze juist meer voedsel moet verwerken. Wij adviseren om vaker te voeren in kleinere hoeveelheden dan bij volwassen Nishikigoi. Bovendien leidt overmatig voeren tot watervervuiling omdat het voer niet voldoende verteerd kan worden door de darmen van de vis.

Onze stelling is: voer de Koi echter niet meer dan ze in circa 5 minuten opeten.  Voeren: vanaf 8 graden watertemperatuur

Baby food korrel 8001

Samenstelling: Carotenoïden, Spirulina, Paprika, Krill, Witvismeel, Kleimineralen Analytische bestanddelen: Eiwit 55%, Ruwe vetten 15%, As 9%, Koolhydraten 10%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 21.000 l.E/kg, Vitamine B3 1500 l.E/kg, Vitamine E 200 mg/kg, Vitamine C 140 mg/kg.

Basic Maintenance

maintenance

Is een ideaal Mix /onderhoudsvoer met probiotische werking dat alle essentiële bouwstenen in zich heeft. Het bevat de kwaliteits ingrediënten die nodig zijn voor de dagelijkse voeding van Nishikigoi. De met zorg geselecteerde grondstoffen staan borg voor een kwalitatieve voeding, die het water niet vertroebelt. De hoge verteerbaarheid draagt bij aan een betere waterkwaliteit en daarmee gezondere Nishikigoi.

De toevoeging van klei mineralen aan het voer zorgt voor het verwijderen van schadelijke toxine uit het lichaam en verbetert de spijsvertering van de vis. Dat heeft weer als voordeel dat de hoeveelheid uitwerpselen, die zwaar drukt op de capaciteit van uw filter, flink afneemt. De waterkwaliteit en de leefomgeving van de vissen zal verbeteren. Uw vissen zullen verhoogde eetlust en kracht tonen. Het is een belangrijk mineraal dat er voor zorgt dat de Koi zich thuis voelt als in zijn eigen Japanse mudpond. Het versnelt de groei en verbetert de gezondheid van de Koi. Dit voer kan op zichzelf gebruikt worden, maar is een ideaal mengvoer biedt het beste resultaat in combinatie met House of Kata Quatro Color dat extra kleurversterkers in zich heeft.

Voerperiode: april, mei , juni, juli augustus, september, oktober. Voeren vanaf 8 graden watertemperatuur.

Wanneer uw vissen in winterperiode door de lage watertemperatuur onderin de vijver blijven voer dan na gelang de behoefte van uw Nishikigoi. Stap dan wel over op Balance Sinking of Wheat Germ van House of Kata.

Samenstelling : Carotenoïden,  Astaxanthine, Spirulina, Paprika, Krill, Witvismeel, Kleimineralen. Analytische bestanddelen: Koolhydraten 45%, Eiwit 33%, As 7%,  Ruwe vetten 7%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 I.E/kg, Vitamine B3 1500 I.E/kg, Vitamine E 150 mg/kg, Vitamine C 140 mg/kg.

Kisetsu

kisetsu-1

Compleet uitgebalanceerd drijvend voer voor dagelijks gebruik. De hoogwaardige grondstoffen zoals witvismeel, krill en visolie zijn afgestemd op de behoefte van de Koi. Ter ondersteuning van de gezondheid verrijkt met vitaminen en natuurlijke mineralen.De hoge verteerbaarheid bevorderen de vitaliteit en het weerstandsvermogen. Daarnaast geeft Spirulina diepe en intense kleuren.

Voeren vanaf 8 graden watertemperatuur.

Samenstelling: Spirulina, Krill, Witvismeel, Visolie, Klei mineralen. Analytische bestanddelen: Eiwit proteïnen  34%, Koolhydraten 30%, As 6%, Ruwe Vetten 4%, Ruwe Celstof 3%, Vezel 2%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 IE/kg, Vitamine D3 1300 IE/kg, Vitamine E 130 mg/kg, Vitamine C 100 mg/kg.

groei-koivoer.png

Grower

Een voedingrijk drijvend voer verrijkt met, o.a. vitamine E,C en diverse vitamine B. Vanaf het late voorjaar tot en met het vroege najaar wanneer de watertemperatuur hoger is, is ook de stofwisseling van de Nishikigoi optimaal. Tijdens deze periode weet de Nishikigoi haar voedingstoffen optimaal om te zetten in groei, lichaamsgewicht, weerstand en gezondheid.  In deze periode kan de Nishikigoi zich optimaal ontwikkelen, zowel in kleur als formaat. Grower zorgt voor goede groeiresultaten.

Bijzonder geschikt voor jonge vissen. Naast de bevordering van groei, zorgt Grower ook voor de nodige verbetering in weerstand. Dat zorgt ervoor dat uw vissen gezonder kunnen leven. Door de hoogwaardige kwaliteit van de grondstoffen is het voer licht verteerbaar. Deze verteerbaarheid zorgt ook voor optimale opname van de voedingstoffen door het lichaam van de vis. Voor een optimale groei is het aan te raden meerder keren per dag te voeren. Het zal uw filter minder belasten.

Voerperiode: april, mei , juni, juli augustus, september,oktober.  Voeren vanaf 10 graden watertemperatuur.

Samenstelling: Carotenoïden, Krill, Witvismeel, Tarwekiemen, Montmorilloniet klei. Analytische bestanddelen: Eiwit proteïnen 38%, Koolhydraten 34%, As 8,5%, Ruwe vetten 9%. Nutritionele toevoegingsmiddelen: Vitamine A 10.000 I.E/kg, Vitamine B3 1500 I.E/kg, Vitamine E 130 mg/kg, Vitamine C 120 mg/kg.