loader image

Uitleg Ingrediënten

House Of Kata Voeders

Waarom House of Kata voeders van hoge kwaliteit zijn.
U heeft uw vissen met zorg uitgekozen op een bepaalde soort, kleurenpatroon en of grootte. En in uw vijver verdienen uw juwelen het allerbeste dat u kunt geven. Natuurlijk wilt u gezonde vissen, die ook nog eens tegen een stootje kunnen doordat ze een verhoogde weerstand hebben. En u wilt toch ook dat uw Nishikigoi goede groei vertoont? En zich ontwikkelt tot een kanjer van formaat?

House Of Kata Koi Products is er in geslaagd een complete voer lijn te introduceren die aan al uw wensen en die van de Nishikigoi, tegemoet komt. Doordat het House of Kata voer alles bevat dat uw Nishikigoi als dagelijkse voeding nodig heeft, is het voordelig in verbruik. We zijn er in geslaagd natuurproducten als propolis, knoflook en zeoliet, toe te voegen aan de dagelijkse voeding. House of Kata heeft een kwalitatief hoogwaardige receptuur visvoer verder ontwikkeld. Hetgeen heeft geresulteerd in een complete lijn Nishikigoi voeders, afgestemd op elk gebruiksmoment en de verschillende seizoens- invloeden.

Hoogste kwaliteit proces

Alle producten met de naam Kata Koi Foods en de medicijnen van Kata Koi Care worden zorgvuldig geproduceerd onder GMP (Good Manufacturing Practice). Deze productie methode staat garant voor een zeer hoge productkwaliteit. Hiermee garanderen wij u het beste product voor uw Nishikigoi, met als doel een optimaal leefmilieu.

NVWA geregistreerd

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bewaakt de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, en handhaaft de natuurwetgeving. Verontreinigingen in diervoeder kunnen een gevaar zijn voor de gezondheid van dieren en ook van mensen. Diervoederbedrijven moeten daarom monitoren of hun grondstoffen schoon zijn, en hun eigen productieprocessen opbouwen volgens de principes van HACCP.

De NVWA inspecteert de werkprocessen van de bedrijven en monitort de samenstelling van grondstoffen en diervoeders. Voor de NVWA is het belangrijk te weten welke risico’s voor voedselveiligheid, productveiligheid, diergezondheid of dierenwelzijn bij bedrijven in het geding zijn. Dat is een voorwaarde om goed toezicht te kunnen houden. Daarom moeten bedrijven erkenningen, registraties, vergunningen, ontheffingen of toestemmingen aanvragen bij de NVWA.
Wij zijn geregistreerd onder nummer: NVWA NR 211434

Onze topvoeders worden in kleine batches geproduceerd en op bestelling verpakt, zodat het altijd vers is. House Of Kata Koi Foods is verpakt in herkenbare, hersluitbare zakken.

Voordelen van House of Kata:

– Probiotisch
– Activeert immuunsysteem
– Vormt actieve weerstand
– Betere spijsvertering
– Hoge verteerbaarheid
– Ingekapselde fecaliën
– Minder belasting op waterkwaliteit
– Hoge voedingswaarde
– Verhoogde huidkwaliteit
– Verbeterde kleurontwikkeling
– Betere groei
– Lang drijvend vermogen
– Voordelig in gebruik

Juiste hoeveelheid

Vissen sterven nooit aan honger, maar vaak aan overvoeding. Een inmiddels gevleugelde uitspraak, waar velen de gevolgen van hebben moeten meemaken. Voor een optimale groei en onderhoud heeft een Nishikigoi per dag 1 a 3 procent, zeer jonge Koi wel 7 procent maar bijv. Jumbo Koi slechts een half procent van zijn lichaamsgewicht aan voer nodig. Ondanks het gebruik van de snel verteerbare ideale kleine pellet, adviseren wij u niet meer te voeren dan uw vissen in 5 minuten op kunnen. Het is beter de vissen een aantal malen wat minder voer te geven, dan 1 maal een grote hoeveelheid. Vissen hebben tenslotte geen maag en kunnen dus niet veel voer tegelijk verteren. Het onverteerde voer komt in uw vijverwater en leidt alleen maar tot vervuiling van het water. Het opvolgen van dit advies heeft voor u als voordeel een betere waterkwaliteit en dus gezondere Nishigikoi.

Voer zo afwisselend mogelijk. Elk voer type heeft naast de dagelijks benodigde voeding een extra kwaliteit die het leven van uw Nishikigoi zal verbeteren en verlengen.

Uit onderzoek komt naar voren dat het voeren van kleine pellets bijdragen aan een betere spijsvertering van zowel grote als kleine vissen. House of Kata maakt gebruik van deze ideale kleine pellet. Dit heeft als voordeel minder vervuiling van het water, een betere waterkwaliteit en dus gezondere Nishikigoi. Daarnaast kunt u langer genieten van het voeren en heeft u langer de tijd uw vissen te inspecteren. De pellets hebben een lang drijvend vermogen waardoor het voor u eenvoudig te zien is hoeveel er gegeten wordt en door wie. Eet een bepaalde vis niet of niet goed, dan kan dit duiden op een ziekte. Doordat de vissen omhoog moeten komen om te eten, kunt u ze goed bewonderen en controleren op ziektes of verwondingen. Bovendien vindt u geen onverteerde pellets of delen ervan in de uitwerpselen zoals bij grote pellets vaak wel het geval is.

Uitleg ingrediënten

Proteïnen / Eiwitten
Proteïnen/ eiwitten zijn in feite aminozuren. In totaal 20, maar 13 ervan zijn van levensbelang. Deze aminozuren zorgen voor de groei, het herstel van beschadigd weefsel en de productie van eitjes of zaad. Een tekort aan aminozuren en dus eiwitten verstoort de groei van de Nishikigoi. Als dit een lange tijd het geval is kan het een vergroeiing van de ruggengraat veroorzaken.

Koolhydraten
De koolhydraten in het voer zijn van wezenlijk belang voor de energie van de vissen, maar Nishikigoi zetten ze niet snel om. Te veel koolhydraten kan beschadiging van de lever veroorzaken. Het kan tevens zorgen voor een enorme opslag van deze stoffen in de vorm van glycogeen dat een hartstilstand kan veroorzaken.

Vetten
Vetten vormen de basis voor energie en leveren als zodanig de vetzuren trigliceride en fosfolipinol op. Dit zijn de belangrijkste componenten voor de groei van celwanden. Vetten zijn voor de vissen minder gevaarlijk als voor de mens, en voor onze Nishikigoi zijn ze door het lage smeltpunt gemakkelijk verteerbaar. Een nadeel is dat vetten c.q. vetzuren oxideren wanneer ze worden blootgesteld aan zuurstof en daarmee schadelijk worden voor de gezondheid van uw Nishikigoi. Daarom is het van belang het voer in niet te grote hoeveelheden aan te schaffen.

Vitaminen
Deze zijn van groot belang voor de normale stofwisseling en groei van de Nishikigoi, vooral in de paaitijd. Vitamines hoeven maar in kleine hoeveelheden aanwezig te zijn in het voer, maar mogen zeker niet ontbreken. Er zijn twee soorten vitamines: een soort die in water oplost en een soort die in vet oplost. De laatste soort wordt langzaam omgezet door de vis en wordt opgeslagen in het lichaamsvet. Een gebrek aan vitamines zal niet snel voorkomen.
House of Kata Koi foods bevatten alle essentiele vitaminen in de juiste hoeveelheden waardoor uw vissen het hele jaar door gezond blijven.

Mineralen
Mineralen hebben verschillende functies. Ze zorgen o.a. voor de opbouw van het skelet, de opbouw van zenuwen en het in stand houden van een goede stofwisseling. House of Kata Koi foods zorgt ervoor dat tijdens het proces van de bereiding van de pellets de mineralen in de juiste proporties worden toegevoegd in de vorm van as.

Kleurverbeteraars
Om de kleuren te behouden worden er stoffen aan het bereidingsproces toegevoegd die ervoor zorgen dat de natuurlijke kleuren van de vissen blijft behouden. Een belangrijke component dat wordt toegevoegd is Caroteen, deze stof zorgt ervoor dat de rode pigmentcellen van uw Nishikigoi wordt versterkt. Een andere stof die wordt toegevoegd is Spirulina, dit wordt ook toegevoegd om de rode pigmentdelen te versterken zonder de witte delen aan te tasten. Paprika: in rode paprika zit ruim 2 x zoveel vitamine C en ruim 3 x zoveel vitamine A als in groene paprika.

Chlorella
Chlorella is een hoogwaardige voedingsbron die voor meer dan 50% bestaat uit eiwitten en het natuurlijke betacaroteen (pro-vitamine A) en het vitamine B12. Verder bevat Chlorella 19 aminozuren en vetzuren. Al jaren gebruikt voor mens en dier. Veelvuldig onderzoek heeft aangetoond dat Chlorella zeer positieve bijdragen levert aan het welzijn van Nishikigoi.

Zeoliet
Dit is een mineraal gesteente dat een absorberend vermogen heeft . Het kan ammonium binden. Het is chemische filtratie en het zuivert het water door middel van absorptie van chemische stoffen.

Propolis
Propolis is een natuurlijk antibioticum: antiviraal en antifungaal, antischimmel, natuurlijke aspirine, stimuleert thymus klier, waardoor de immuniteit en weerstand tegen infecties verhoogt wordt. Het onderdrukt de vorming van prostaglandine, dat een rol speelt bij pijn, ontsteking en hart- en vaatziekten. Bevat bioflavonoiden: verhoogt het effect van vitamine C dat beschermt tegen infecties, voorkomen van bloedingen, helpen kleine gesprongen adertjes te verminderen en verwijden de bloedvaten en bewerkstelligen hierdoor een betere doorbloeding.

Propolis heeft een positieve invloed op het afweersysteem in het algemeen en op de lever, het immuniteitssysteem, het zelfreinigende vermogen van het lichaam, het tegengaan en het genezen van buikwaterzucht (ook wel eens dropsy genoemd) en vinrot, de ontwikkeling van de beenderen en de huidkwaliteit. Propolis is ook in de vorm van een zalf te verkrijgen
Excellente bron van histamine: veroorzaakt verwijding van bloedvaten en trekt slappe spieren samen. Het wordt in grote hoeveelheden vrijgegeven na huidbeschadigingen; excellente bron van serotonine: men denkt dat het een rol speelt bij ontstekingen net als histamine en het werkt ook als een neurotransmitter: belangrijk voor het slaapproces. De door House of Kata gebruikte propolis is gegarandeerd vrij van wassen. En daarmee veilig te gebruiken voor uw Nishikigoi zonder de kans op verkleving van de kieuwflagellen.

Knoflook
De Chinezen de oude Grieken en ook de Romeinen gebruikten al knoflook tegen allerlei kwalen zoals infecties, wonden en zweren. Knoflook is een rijke bron van Vitamine A, B1, B2, B3 en C. Het toevoegen van knoflook aan het voer zorgt voor een zuiverende werking van de darmen. Dit heeft als voordeel een verhoogde vitaliteit en weerstand van uw Nishikigoi.

Lactoferrine (melkzuurbacterie Lactobacillus)
Heeft probiotische eigenschappen voor betere weerstand tegen ziekten en infecties. Deze melkzuurbacterie overleeft grotendeels de passage in het maagdarmkanaal en heeft een gunstige invloed op de darmflora.

Montmorilloniet klei
Calcium montmorilloniet klei is als eetbare klei benoemd tot Terramin. Daarnaast is het ook bekend als `levende klei` omdat het voornamelijk bestaat uit mineralen die de productie van enzymen verhogen in alle levend organisme. Uit onderzoek door vooraanstaande wetenschappers van gerenommeerde universiteiten blijkt ook de positieve bijdrage op vee. Het Amerikaanse ministerie van landbouw en visserij (US Departement of Fish and Wildlife) heeft onderzoek gedaan bij toepassing op forel, ook deze resultaten zijn positief.

Fosfor
Moet altijd in een Koi voer aanwezig zijn, bij gebrek aan fosfor kan de ruggengraat krom groeien.

Vitamine A
Voor een goede groei en gezichtsvermogen.

Vitamine B1
Haalt energie uit de koolhydraten.

Vitamine B2
Vitamine B2 of Riboflavine is de stressvitamine. Het zorgt er voor dat de Koi situaties die stress kunnen veroorzaken beter aankan. Ondersteunt ook de opbouw van spieren en slijmhuid.

Vitamine B6
Vitamine B6 of Pyridoxine zorgt samen met vitamine B11 en B12 voor de opname van ijzer door het lichaam en deze vitamine is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Deze drie vitaminen zorgen ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het aminozuurmetabolisme.

Vitamine B12
Zie vitamine B6.
Vitamine B12 of Cobalamine zorgt samen met vitamine B6 en B11 voor de opname van ijzer door het lichaam en het is betrokken bij de vorming van rode bloedcellen. Een tekort aan deze vitaminen kan lijden tot bloedarmoede. Deze drie vitaminen zorgen ook voor een goede werking van het zenuwstelsel en zijn betrokken bij het aminozuur metabolisme.

Vitamine C
Vitamine C heeft een brede werking. Is bij iedereen bekend vanwege de positieve werking op de gezondheid. In 1928 werd voor het eerst de pure kristalvorm geïsoleerd. In 1937 ontving dr. Albert Szent-Gyorgyi hiervoor de Nobelprijs. De officiële naam van vitamine C is acidum ascorbicum, wat antischeurbuik betekent. Voor opbouw skelet, Verbetert de weerstand van uw Nishikigoi

Vitamine D
Belangrijk voor de groei van het geraamte.

Vitamine E
Is noodzakelijk voor de vorming van rode bloedcellen en de opbouw, herstel en instandhouding van spier- en andere weefsels.

Vitamine K
Bevordert het stollen van bloed na een verwonding.

Choline
Is nodig voor het verteren van vet.

IE & IU waarden
Internationaal is een begrip voor eenheid afgesproken, die duizend keer kleiner is dan een miljoenste.

IE: international Eenheid (duizendste van een milligram per kilogram)
IU: International Unit (duizendste van een milligram per kilogram)
IU/kg: Een duizendste van een ppm. (een miljardste kilo)
ppm: part per million (eenduizendste van een milligram per kilogram)
Probiotica
Probiotica zijn levende, microbiële voedingsingrediënten die een positief effect op de gezondheid van de Nishikigoi hebben.

Immunostimulantia
De immunostimulantia die in onze voeders zijn verwerkt dragen bij aan de verbetering van het immuunsysteem van de Nishikigoi.

Relatief schoon wapen in de strijd tegen infecties
Uit onderzoek is gebleken dat Bèta-glucanen in staat zijn om macrofagen selectief te activeren. Hiermee hebben wij, in tegenstelling tot antibiotica, een relatief schoon wapen in de hand in de strijd tegen infecties. Bèta-glucanen zijn bij vissen het meest effectief in het maagdarmkanaal en dat komt ons goed uit, omdat de meeste ziekteverwekkers zich juist daar toegang tot het lichaam verschaffen.

Directe werking in maagdarmkanaal
Naast Bèta-glucanen bevatten onze voeders ook Nucleotiden (de bouwstenen van DNA, red.), die direct versterkend op de cellen (enterocyten) van de darmwand werken. In het darmkanaal zijn deze enterocyten de belangrijkste barrière tussen de buitenwereld en het inwendig milieu. Inherent aan hun functie worden ze echter in sterke mate blootgesteld aan slijtage en daarom is een frequente deling van de enterocyten noodzakelijk. Zij moeten daartoe grote hoeveelheden DNA aanmaken, waarvoor onder andere in het voer aanwezige nucleotiden worden gebruikt. Het aan het voer toevoegen van nucleotiden heeft daarom een gezondheidsbevorderend effect.

Huidverbetering en wondgenezing
Waar we daarnaast heel erg in geloven is de combinatie van deze immunostimulantia met vitamine C. Deze vitamine werkt als een brandstof op de immuun cellen. Waar Bèta-glucanen dus de macrofagen stimuleren, houdt vitamine C ze in een goede conditie. Naast het afweersysteem kan ook de conditie van de huid ermee verbeterd worden. Zo wordt de wondgenezing bijvoorbeeld sterk gestimuleerd. De kleuren en patronen zijn in hoge mate genetisch bepaald. Maar om deze in de juiste kleurstellingen te kunnen ontwikkelen, moet een vis wel de juiste en voldoende kleurpigmenten tot zich kunnen nemen. Voor dit doel gebruiken wij natuurlijke gele en rode pigmenten. Vooral astaxanthine (een rood en voor vissen zeer efficiënt pigment) heeft hierin een belangrijk aandeel.

Macronutriënten
De meeste voedingsmiddelen zijn complexe producten en bestaan uit een mengeling van verschillende componenten. Zo zijn de macronutriënten een bron van energie en bouwstoffen, noodzakelijk voor de groei en het onderhoud van het lichaam van de Nishikigoi. De macronutriënten van visvoer voor groei, energie en onderhoudsbehoeftes bestaan uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Plantaardige eiwitten van soja, mais en tarwe zijn hoogwaardig van kwaliteit en uiteraard Witvismeel en Krill voor de balans en goede smakelijkheid. Vet: een combinatie van visolie voor de omega-3 vetzuren en plantaardige oliën van soja en raapzaad. Koolhydraten: De zetmelen van tarwe en mais worden door het extrusie proces ontsloten (gegelatiniseerd) en zijn daardoor uitstekend verteerbaar.

De micronutriënten zijn deze voedingsstoffen die het lichaam slechts in kleine hoeveelheden nodig heeft zoals vitamines, mineralen en spoorelementen. De micronutriënten zijn noodzakelijk voor het goed functioneren van de lichaamsprocessen. Ook andere stoffen zonder nutritionele waarde (voedingsvezels, antioxidanten, ) zijn noodzakelijk om de Nishikigoi in optimale conditie te houden. Om gezond te blijven heeft de Nishikigoi al deze verschillende voedingsstoffen nodig.